top of page

AKTIVITETER

Vårt sommerhotell ligger sentralt til i Lofoten og er et ypperlig utgangspunkt for mange ulike turer, opplevelser og aktiviteter.

Henningsvær

Henningsvær er verdens første fiskevær som er kulturmiljøfredet. Fiskeværet forteller en viktig del av Norge sin historie. Kulturmiljøet er av nasjonal verdi og viser utviklingen fra rorvær til moderne fiskevær fra 1800-tallet til i dag. I dag finnes det også flotte gallerier, koselige kafeer og mange små butikker og verksteder.

Henningsvær fishing village

Småtindene

En av flere turer du kan starte fra tunet. Og skal du helt opp for og nyte den vakre utsikten, må du sjekke værmeldingen først og være rigget for en fjelltur. Middels vanskelighetsgrad, 6-8 timer.

Choose from many great mountain tours

Storvågan

Storvågan var handelssted fra 1800, og privilegert gjestgiveri fra 1811. Arkeologiske funn og skriftlige kilder viser at Storvågan i middelalderen, 1100–1400, var handelsmessig sentrum i daværende Hålogaland. Kan ha vært en av landets tre første kaupanger. Lofotmuseet i handelsstedets staselige hovedbygning fra 1815 gir en presentasjon av distriktets og Lofotfiskets historie. Tema- og vandreutstilling. Rorbu fra 1700-tallet, med nordlandsbåter i naustet. Lofotakvariet viser fisk og sjødyr fra den nordnorske kysten og nord-områdene

The traditional boat for Lofoten fishing in the old days

Sherpatrappa

Rett ovenfor Svolvær ruver fjellet Fløya. Turen, som foregår delvis i en sherpatrapp, er bratt med en luftig og vakker avslutning. Underveis passerer du de spektakulære fjellformasjonenene Geita, Frosken og Djevelporten.

Djevelporten/the devel gate, Svolvær

Gimsøya

Gimsøya er en av de minste øyene i Lofoten, men vakker med sine strender og klipper ut mot storhavet. Har kan du nyte midnattssola nede ved havet eller oppå på fjellet Hoven.

Lofoten, Gimsøya, rock on the beach, midnight sun.

Tjeldbergtind

Midt mellom Svolvær og Kabelvåg ligger det fine, lille fjellet Tjeldbergtinden. Du kan bestige fjellet både fra Kabelvåg og Svolvær siden. Nydelig 360 utsikt. Du ser også over til Skrova, Hammarøya, Steigen, Landegode og helt ned til Træna på en klar og fin dag.

The nearest mountain is called Tjelbergtind. Amazing view!
Logo Lofoten summer hotel
bottom of page